SEINblik – uge 17

30. april 2023

Velkommen til dit ugentlige nyhedsoverblik. 

Hver søndag samler nyhedsgruppen op på to-seks historier fra ind- og udland, tech og fællesskab, alvor og fnis. I denne uge skal det handle om, at du virker klog, er smuk og har den lækreste krop.

Jon Stephensens MeToo-sag memet til ukendelighed.

De seneste par dage har der været meget medie-bevågenhed angående Moderaternes Kulturordfører, der efter sigende skulle have sendt grænseoverskridende beskeder til et medlem af Moderaternes ungdomsparti. Helt præcis skulle Jon Stephensen bl.a. have skrevet: “Du virker klog og er smuk med den lækreste krop” til det 19-årige medlem. 

Denne formulering har givet meget materiale til de danske meme-profiler på Instagram. Bl.a. har journalist og professionel meme-mager Maya Tekeli været ude med meme-riven.

Dissapointed but not surprised: DF bakker ikke op om at afkriminalisere LGBT-rettigheder 

Homoseksualitet kan nu straffes ved døden i Uganda. Det sker efter 389 ugandiske politikere stemte sådan en lov igennem i sidste måned. 

Det reagerede Euopa-Parlamentet på, da de mødtes for at stemme om, hvorvidt LGBT-handlinger bør afkriminaliseres verden over. Desværre endte resultaterne en del mere dystopiske, end man havde regnet med, da DF stemte blankt til spørgsmålet. Og i et debatindlæg på Altinget bliver DF’s MEP’er, Anders Vistisen, called out for at have stemt blankt. 

Men måske er det ikke engang det mest dystopiske…

I alt er det 98 medlemmer, som ikke har bakket op om at afkriminalisere homoseksualitet verden over. 98 medlemmer ud af 705 medlemmer i Parlamentet har  ikke bakket op om globale LGBT-rettigheder. Man kan jo argumentere for, at mere end hvert ottende medlem modarbejder homoseksualitet. 

Heldigvis er der Europa-Parlamentsvalg allerede næste år. Mon ikke du får lyst til at stemme? 

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her