SEINblik uge 41

16. oktober 2022

Det er anden uge af valgkampen, men livet handler ikke kun om politik. Ugens SEINblik indeholder både poltiske nyheder, men også de mere dirty af slagsen. For life goes on udover debatter og valgtvivl, der fylder meget i mediebilledet lige nu. Og alt det har vi samlet i ugens SEINblik. Enjoy <3

Det traditionelle valg-cirkus er tilbage i Danmark

På med din ‘make Danmark great again’- kasket og op med dit ‘asyl til alle’-skilt. Det er blevet valg! Dette er tiden, hvor politikere græder mere på tv end deltagerne i ‘gift ved første blik’ og kan flere grimme ord end deltagerne i Paradise Hotel. Partierne er under konstant pres, hvilket viser danskerne en umådelig ærlig version af politik og politikerne. Så ærlig en version, vi kun troede var muligt siden Mette Frederiksen kom med udtalelsen om, at ingen kan føle sig tryg i sin vaskekælder.

Nå, måske ikke så ærlige alligevel… Men i det mindste bliver vi underholdt. Man skal nemlig gå langt for at få de danske vælgeres opmærksomhed: om det så sker med plakater, skilsmisser eller shots. Ja, for hvem kan ikke se, at de tre journalister er 100% komfortable i Jomfru Ane gade og at Inger Støjberg helt tilfældigt stod lige der.

Fair – hun er nok ikke den eneste politiker, der har brug for et shot, for at komme igennem valgkampen.
Traditionen tro, så er det hele lidt et cirkus. Mette Frederiksen er konferencier, Inger Støjberg er løvetæmmer, Sikandar Siddique er gøgler og Jakob Ellemann-Jensen er kontrolløren. Men højdepunktet for valgkampagner må være vores nye cirkus konge og dronningen; Alex Vanopslagh og Rosa Lund. Tiktoks nye herskere. 

Og nu til den hårde sandhed: det er et af disse du skal stemme på. Der er ingen tvivl om, at vi går en lys fremtid i møde! Snart kan vi stemme igennem tiktok og komme til pressemøde med statsministeren i en virtuel reality. What’s not to like?

Bærer du tørklæde og er SOSU-medarbejder? Måske må Birgitte takke nej til dig fremover

Blå blok foreslog tirsdag at ældre borgere selv skal kunne vælge, hvem der hjælper dem i hjemmeplejen. Det forslag vil betyde, at borgere fremover eksempelvis kan fravælge SOSU-medarbejdere der bærer tørklæde.

Det er blandt andet Dansk Folkeparti der mener, at det vil skabe mere tryghed for borgeren. Daddy Alex (LA) og Jakob Ellemann-Jensen (V) er også tilhængere af forslaget. 

Ellemann-Jensen sigert: “Det handler ikke om religion eller alt muligt andet. Det handler om, at vi skal have skabt en bedre ældrepleje, hvor det er den ældre medborger, som er i centrum og ikke systemet”.

SOSU-medarbejderen og tørklædebeklædte Fatima Chehabi råber højt: “Mit tørklæde er ikke det, mit arbejde handler om. Det handler om borgeren, der har brug for hjælp, og det er derfor, jeg er der.” 

Blandt borgerne selv er reaktionerne en blandet godtepose. “Spørgsmålet bør vel lyde, skal ældre have lov til at bestemme, hvem de ønsker at lukke ind i deres hjem.. svarer fra mig er: Ja.. selvfølgelig !!” og “Jeg får hjemmehjælp grundet et handicap og må sige, at jeg efterhånden har oplevet mange forskellige hjælpere – kvinder og mænd, mange nationaliteter, med og uden tørklæder – og det vigtigste er relationen – og de 10 gram stof på hovedet gør ingen forskel der…”, skriver flere på Facebook.

Efterfølgende har flere politikere trukket i land og nævner, at det ikke tørklæde eller ej måske ikke er en god nok begrundelse for en borger at fravælge en medhjælper. 

Nyt sexprogram tager den danske ungdom bagfra

Om det er flow-tv eller streaming du favoriserer, har du nok ikke undgået at høre om DR’s nye “ægte, ærlige og oplysende” sex-serie SEX MED P3. Serien har fokus på unges seksuelle trivsel. Sex udenfor forhold, blowjob-guides og pegging er blandt andet i P3’s katalog.

Serien, der også har sin egen Instagram-side, har været ude i marken og snakke med unge for at vide, hvilken seksualundervisning de lige præcis mangler. Og med en målgruppe der er 15 til 24 år, kan woke emner såsom onaniens fordele eller myten om den kvindelige orgasme ikke undgås. 

Selvom Karens Danmark sandsynligvis er forargede over at deres teenager nu kan lære at slikke fisse gennem public service, kommer serien nok ikke som en overraskelse for de unge. 

I senere år har både folkeskoler og gymnasier eftersøgt obligatorisk seksualundervisning med kvalitet. Jonas Risvigs sex-serie SALSA satte brændsel til debatten, da den i juni-måned satte sikker hook-up kultur på dagsorden. For to ugers tid siden resulterede den debat i at Danske Gymnasieelevers Sammenslutning kunne fejre obligatorisk seksualundervisning på skemaet. 

Om serien vil være et vendepunkt i danske unges seksuelle frisættelse ved vi endnu ikke, men den bidrager stensikkert til diskursen.

Skal vi vinke farvel til Chowder, Dexter og PowerPuff-pigerne?

Torsdag startede de første rygter om, at vores barndom som vi kender den, Cartoon Network, dør. De rygter er nu afkræftet, men hvorfor startede de i første omgang?

Først blev 82 medarbejdere opsagt fra deres stillinger. Stillinger, som man forventede ville blive opsagte, blandt andet grundet det fald i seertal som børnekanalen oplevede i 2021. 

Dét der nu skal ske, er at Cartoon Network Studios slår sig nu sammen med Warner Bros Animation, som blandt andet står bag Scooby Doo, Flintstones og D.C.-tegnefilm. Selvom beslutningen går hårdt udover medarbejderne, så tyder det på at seerne ikke vil kunne mærke den store forskel i branding og programmer. 

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her