Tegning som meditation

24. juni 2020

2020 har mildest talt indtil videre været et år med en del udfordringer, og det kan have været svært at navigere i en hverdag, som har haft en stor uforudsigelighed. Man kan bruge meditationen til at finde sindsro i sin hverdag. Der findes mange kreative meditationsformer, og en af dem benytter tegning som meditation. Når man benytter tegning som meditation, er den kreative proces med til at skabe ro og fokus.
Chantal har lavet et indlæg med en samling af meditative tegneøvelser, som man kan begynde med, hvis man ikke er bekendt med meditativ tegning.

Meditativ tegning er noget, som jeg er begyndt at lave jævnligt. Jeg har prøvet et par forskellige meditationsformer, men jeg synes, at tegning og andre kreative aktiviteter har virket som den bedste meditationsform for mig. 

Jeg holder af at tegne, og derfor var denne meditationsform oplagt for mig. Måske hader du at tegne, eller måske elsker du at tegne. Det er vigtigt, at man ikke afholder sig fra det, hvis man tænker, at man skal kunne tegne noget bestemt.

Meditativ tegning kan virke afstressende, fordi man kan fordybe sig og finde ro ved en enkelt aktivitet. Der findes mange grene af den meditative tegning, som du nok er stødt på før som for eksempel mandala, som man enten selv kan tegne eller farvelægge i malebøger.

Der er ikke nogen korrekt måde at meditere på. Man kan tegne mange steder, men det er en god ide at vælge et sted, hvor du vil kunne lave øvelserne i ro.

Jeg har valgt at illustrere fem simple tegneøvelser, som er nemme at begynde med og kombinere på tværs af hinanden.

Hvis du er interesseret i flere grene af tegning som meditation, kunstnere eller tegneøvelser, findes der mange, som man nemt kan finde, og forskellige former for malebøger, man kan købe. Jeg vil gerne anbefale, at man undersøger den japanske kalligrafi Shodo og kunstneren Liliana NeFallenga. 

Meditation er noget ganske særligt, og man skal måske øve sig i lang tid, før man finder den form, som man bedst kan lide. Jeg håber, at du har lyst til at prøve dette eller føler dig inspireret til at prøve en anden meditationsform. 

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her