Til dem, der står mig kær

21. februar 2019

Ved årsskiftet satte Johanne ingen nytårsforsæt for sig selv for en gangs skyld. I år skal hun bare være, og det hele skal nok gå. I stedet har hun skrevet ønsker for resten af året til dem, der står hende kær.

Øjeblikket, hvor jorden runder et nyt år, har for mit vedkommende altid været forhåbningsfuldt, men også skræmmende. Som sådan sker der jo ikke noget nyt eller overraskende ved årsskiftet: Tiden bliver bare ved med at gå, præcis som den altid har gjort. Alligevel vækker nytåret noget følelsesladet i de fleste mennesker, om det er angst, håb, glæde eller tristhed. Jeg føler måske en blanding af dem alle sammen. I år har jeg besluttet mig for, at der skal ske noget nyt.

I år har jeg besluttet mig for bare at være. Ingen forventninger om, at det “bare bliver et perfekt år”, for det ved jeg, at det ikke gør. Ingen ekstreme nytårsforsæt, som, jeg ved, lægger et unødvendigt pres på mine skuldre.  Jeg ved dog, at dette år bliver mit år. Og dit år. Faktisk vores alles år. Det er vildt at tænke på, at det kommer til at forløbe forskelligt, og at ingen vil opleve året på samme vis. Det kan minde os om, at ingen er ens, og at alle veje og alle valg fører et sted hen. At uanset hvad årsskiftet bringer for os hver, skal det nok gå.

Da 2019 stadig var spæd i begyndelsen af januar, vækkedes der alligevel nogle ønsker for det nye år. Men i år handlede de ikke om mig. De handlede modsat om menneskene omkring mig. Nedenstående tekst er fra en af de mange kolde januardage, hvor jeg skrev mine nytårsønsker ned til nogle af de mennesker, der står mig allermest kær.

Collager af Lasse Bækkel

Kære Solsikke

Jeg ved, at året, der gik, lagde en unødig vægt på dine unge skuldre. En byrde, der er alt for tung at bære rundt på. Jeg håber sådan for dig, at du i det nye år bliver helt rask. At jordens sandeste skytsengle vil hjælpe med at bære sygdommens tunge tag. At du på ny kan få barndommens letsindighed igen. Og at du i det nye år får nået den stejle bakkes solrige top. Da håber jeg, du igen vil smile ved synet af forårets blomstring og svæve let som en fjer. Jeg håber, du vil føle, at livet er let som en fjer. Kærlig hilsen mig

Kære Ratio

Du fortalte mig sidste år, da vi befandt os på et af Sydspaniens majestætiske bjerge, at du ønskede at lære naturen bedre at kende. At du allerede havde givet dig selv et vigtigt løfte. Et vigtigt løfte om, at hver aften, når solen er blevet orange og kaster sit lys ud på aftenbølgernes stille bevægelser, vil du iagtage den ved samme udsigt. Jeg ønsker sådan for dig, at du holder løftet til dig selv. Jeg ønsker for dig, at du går ind i året med samme frygtløse sind. At du beholder fødderne i sandet og fortsat vil inspirere folk omkring dig med din glædesfulde energi. At verden bliver ved med at overraske dig og udfolde sig for dig på samme vis, som den gjorde året forinden. Det ønsker jeg virkelig for dig. Kærlig hilsen mig

Kære Stjerne

Jeg ved, at du kan tvivle på din tilstrækkelighed i denne store verden. Både om du opfylder konkurrencens uopnåelige krav, men også dine egne selvstillede krav. Jeg håber sådan for dig, at du i dette år vil se, at du allerede har vundet, og at der ikke er nogen krav. At du er mere end nok. Sidste år blomstrede du i byens susende lys. Du trives i Københavns pulserende tempo. Jeg ønsker for dig, at dine øjne vil blive ved med at lyse i storbyens glimmerskær, og at København vil blive ved med at lede dig på afveje og føre dig på nye eventyr. Kærlig hilsen mig

Kære Lilje

Mod alle forventninger fik du på din måde plantet livets frø sidste år. Det var inspirerende at følge din rejse, se dig rejse dig igen efter alle de søvnløse og tårefulde nætter. Med din tro på livet og viljestyrke stod du imod alle udfordringerne for at få plantet frøene. Du ventede tålmodigt på at se dem vokse op og blomstre med deres små fine skud. Jeg håber for dig, at skuddene vil blive til de smukkeste blomster i det nye år. At du vil kigge på dem, mindes året, der gik, og være stolt af dig selv. Du er den eneste grund til, at frøene fik en chance for at spire. Du fortjener at vide, at kun du er grunden til, at du genfandt livets skønhed. Kærlig hilsen mig

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her