Video: Hvad er vigtigt for unge i valgkampen?

31. oktober 2022

Valgkampen har været lang, og i morgen er den slut. I mellemtiden er mange emner kastet op i luften. Ida har taget pulsen på et af de emner, der måske kommer til at præge krydsets placering i morgen.

Det er svært at definere årets valg ud fra ét overordnet tema på samme måde som valget i 2019 blev kaldt for et klimavalg og udlændingepolitik havde fokus i 2015. Så hvad skal man vælge som mærkesag?

En af regeringens forslag lige op til valgudskrivelse har været at skære ét år af nogle af kandidatuddannelsen. Og det har skabt stor debat i valgkampen.

Eksperter har kaldt det for ‘det glade vanvid’, mens et af Mette Frederiksen og regeringens egne argumenter er, at det vil gavne de studerende selv mere erhvervserfaring, da de kommer hurtigere på arbejdsmarkedet.

Men hvad mener de studerende selv?

I videoen nedenfor bliver Ida Ganderup Fænk bliver klogere på, hvorfor det er klogt eller dumt at skære i kandidatuddannelserne set fra studerendes eget perspektiv.

Videoen er optaget på bageriet Flere Fugle til arrangementet Politisk Morgenkaffe, der afholdes af Demokratigaragen. I morgen holder SEIN valgfest sammen med SAGA samme sted, hvor der både vil være DJ og talks. Arrangementet er gratis, og alle unge er velkomne til at deltage. Læs mere om den begivenhed her.

 

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her