SEINsamling – november

30. november 2017

I denne måned har SEINs læsere sendt citater ind med det, de ville ønske, at de kunne holde en pause fra.

Det er blevet til en samling af pauser. Pauser fra ømme hjerter, fra forcerede familier og fra en masse forventninger. Pauser, vi måske kan hjælpe hinanden med at give os tid og rum til at tage.

Illustration af Sara Mering

Jeg ville ønske, at jeg kunne holde en pause fra…

Shabnam Azizi
…kærligheden, for den er begyndt at gøre ondt.

Mathilde Bruun
…at tænke. Selvom jeg udmærket er klar over, at det er umuligt, ville jeg ønske, at jeg kunne sætte min hjerne helt på pause. Bare for en kort stund. Selv når jeg sover, danner jeg indvendige billeder, som typisk omhandler min foregående dag – selv når jeg sover, danner jeg drømme. Derfor ville det være fedt, hvis alle mine tanker bare ville forlade mit hoved et lille øjeblik. Så kunne jeg få sorteret ud i mylderet, og al stressen kunne blive luftet.

Julie Esbjørn Hess
…tvungne familierelationer. Efterhånden er det meste af min familie lavet af pap. Snart er jeg banket ligeså flad som dem. Dag efter dag suges energien ud af mig. For det er ikke altid let at bo i et hjem, hvor jeg selv er gæst. Men det er tit sådan det går, når en ny familie, bygget af pap, flytter ind og tager ejerskab over, hvad jeg tidligere betragtede som mit sikre rum.

Emma Louise Rasmussen
…mit knuste hjerte.

Liva
…skolen nogle gange. Undtagen valgfag. Og bare holde ferie. Og se Pretty Little Liars eller Stranger Things med min far og lillesøster.

Birgitte Skovlund Asmussen
…virkeligheden.
Træt af livet. Træt af kærlighed. Træt af ensomhed. Træt af pligter. Træt af madlavning. Træt af tid. Træt af mangel på tid. Træt af, at der er noget, der hedder mangel på tid. Træt af penge. Træt af gentagelser. Træt af digte. Bare virkelig træt.
Penge. Tid. Hænger ofte sammen. Hvorfor så travlt? Hvorfor så travlt med at tjene penge? Hvorfor så travlt med idéen om, at have travlt med at tjene penge? Tjene tid. Tiden penge. Tidens penge. Tiden er utjenelig, uendelig, utællelig.
Jeg tæller én. Jeg tæller ét. Jeg kan ikke tælle mere. Men der findes mere. Citronerne findes. Inger Christensen findes. Æblet findes. Det kan ikke ses. Det kan ikke høres. Det kan forestilles. Det kan drømmes. Drømmen om, at drømmen bliver til virkelighed, er ikke drømmen værd. Drømmenes drømme er den eneste virkelighed, og den findes virkelig ikke.
Tårerne, turisterne, turisternes tårer i….Tunesien? Mediernes mere eller mindre aktuelle vrøvlen må meget merne moppe. Må meget gerne hoppe. Må eget merne goppe? Må meget gerne stoppe!
I opløsning.
Opstart.
I bogstavelighedens navns forbogstav.
Slut.

Vega Hultén-Pein
…min indre perfektionist.
Min perfektionist som trives bedst, når det kun er os to.
Min perfektionist som vræler så det går gennem marv og ben, hvis den ænser den mindste idés tilstedeværelse i mit hovede.
Min perfektionist, som gør mig i tvivl.
For ørepinen forekommer mig nærmest kronisk nu.
I dag har jeg puttet Perfektionisten tidligt, langt før jeg selv går i sort.
Den sover sødt, fodret med stamina piller.
For første gang længe, har jeg ladet mig selv passere en tanke uden den selvskrevne audition.
Måske kun til imorgen, eller en time endnu, har jeg fred.
Fred til at næsten at kunne nå min krop hvis jeg strækker mine tæer.
Jeg fejrer det, som kun en enlig mor til sit sind, kan gøre det.
Jeg stacker op på tanker, på ægte spotvare stil.
For hvem ved hvornår jeg må drømme igen.

Anna Schou Knuthsen
…det sociale pres, der ligger på alles skuldrer, om at vi hele tiden skal være sammen med andre mennesker (og aller helst de seje, så man også kan dele det på Insta)… Der skal også være plads til de dage, hvor tanken om konversation med andre giver dig kvalme, og det eneste, som kan gøre dig i godt humør, er Netflix, dine egne tanker, som du selv kan styre, og en dyne.

Mathilde Jensen
…at skulle være perfekt hele tiden. Folk forventer så meget af en hele tiden. Så skal man være den perfekte datter, den perfekte veninde eller den perfekte elev. Nogle gange ville jeg bare ønske, at jeg kunne holde en pause fra det. Gøre som jeg vil, og ikke hvad andre forventer.

Stort tak til alle der har bidraget!
Hold øje med næste måneds SEINsamling her.

Hvad tænker du?

  1. Anonym siger:

    Enlig mor til sit sind!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Psst!
Læs mere her